StarTrek.nl - Planet

Acteurs

Zachary Quinto

Zachary Quinto (2 juni 1977 - USA) - Spock

Quinto acteert sinds 2000 en heeft sindsdien in veel verschillende tv series gespeeld zoals 24, Six Feet Under en the Agency. Vanaf 2006 speelt hij in de hitserie 'Heroes' de rol van Sylar. Voor Star Trek XI krijgt Quinto oortjes aangemeten, want hij gaat de rol van de Vulcan Spock spelen.Een kort interview met Zachary Quinto onder andere over zijn rol als Spock:

Eric Bana

Eric Bana (9 augustus 1968 - Australie) - Nero

Bana is geboren in Australie en is zijn carriere begonnen als stand-up comedian. Daarna speelde hij in verschillende Australische televisie series. Zijn internationale doorbraak kwam met zijn rol als sergeant in 'Black Hawk Down'. Met zijn rol als Bruce Banner in de film 'Hulk'?is zijn naam definitef gevestigd.

Verder speelde Bana in 'Troy' en speelde hij de hoofdrol in de film 'Munich' als leider van een groep Israeli die wraak neemt op de daders van de aanslag tijdens de Olympische spelen van 1972.

In Star Trek XI speelt Bana de rol van de slechterik 'Nero'.Eric Bana profiel en interview:

Simon Pegg

Simon Pegg (14 februari 1970 - Engeland) - Montgomery Scott
 
Simon Pegg begon zijn carriere in de stand-up comedie. Hij trad op tijdens festivals over heel de wereld. Daardoor trok hij de aandacht van tv producenten waardoor hij rollen kreeg in televisie series als Asylum en Hippies. Het grote publiek kent hem vooral?van zijn rollen in de films Hot Fuzz en Shaun of the Dead.


Simon Pegg bij Jonathan Ross waar kort zijn rol als Scotty in Star Trek XI besproken wordt:

Chris Pine

Chris Pine (26 augustus 1980?- USA) - James T. Kirk
 
Chris Pine is geboren in Los Angeles. Allebei zijn ouders zijn acteurs. Na een studie in Engeland voltooid te hebben begon Pine met acteren. Hij speelde rollen in ER, CSI: Miami en de film The Princess Diaries 2: Royal Engagement. Hij sloeg een rol in de film White Jazz af om de rol van James T. Kirk op zich te nemen.
 
Chris Pine en Lindsay Lohan over hun film 'Just my luck'
 

Leonard Nimoy (26?maart 1931?- USA) - Spock
 
 
Nimoy is geboren in Boston. Zijn ouders zijn Joodse immigranten uit de Sovjet unie. Nimoy's film debut was in de movie, "Queen for a Day," in 1951. Zijn eerste hoofdrol had hij in de film 'Did Mon Baroni' waar hij een boxer met een misvormd gezicht speelde. In de jaren zestig begon hij in televisie series mee te spelen zoals Rawhide en Outer limits In 1966 begon hij met zijn rol als Spock, waarmee hij wereldberoemd werd. Ook in de nieuwe film neemt hij weer de rol van Spock op zich.
 
Interview met Leonard Nimoy en Zachary Quinto:
 

Karl Urban (2 juni 1972?- Nieuw Zeeland) - Leonard H. McCoy
 
 
 
Urban is geboren in Wellington Nieuw Zeeland. Na het doorlopen van de High School kreeg hij een rol aangeboden in de hit serie Shortland Street. Na een jaar in de serie gespeeld te hebben ging hij het theater in.? Hij speelde in de series Hercules: The Legendary Journeys en Xena Warrior Princess. Zijn internationale doorbraak kwam met zijn rol in Ghost Ship. Daarna speeld hij in The Bourne Supremacy, The Chronicals of Riddick en in The Lord of the Rings. Urban gaat dokter McCoy spelen.
 
 
Kort Star Trek interview met Urban:
 

Volgende pagina >>