StarTrek.nl - Planet

UPC start met Scifi channel

Scifi channelUPC Nederland voert een belangrijke wijziging door in de samenstelling van haar digitale tv-pakketten. Per 30 mei voegt het kabelbedrijf in totaal maar liefst tien nieuwe digitale kwaliteitszenders toe aan haar UPC Digital TV pack (digitale basispakket) en het extra channel pack, waaronder als eerste in Nederland internationale topzenders als The History Channel, 13TH STREET en SCI FI channel. Ook zenders als Liberty TV, Omega TV, TV Oranje en Al Jazeera English krijgen een plaats in een van beide digitale pakketten.

Verder voegt UPC zenders toe aan bestaande premium tv-pakketten en worden zenders verplaatst of verwijderd. Met alle kwalitatieve veranderingen verwacht het kabelbedrijf de aantrekkelijkheid van de verschillende pakketten voor haar klanten in belangrijke mate te versterken. Alle wijzigingen worden automatisch geprogrammeerd op de UPC Mediabox. UPC-klanten hoeven zelf niets te doen omde nieuwe zenders te kunnen ontvangen.

Met SCI FI channel (extra channel pack) heeft UPC een derde primeur. De zenders zendt films, series en documentaires uit op gebied van science fiction, feit & fantasie, paranormaal, horror en drama. Net als bij 13TH STREET wordt de programmering toegespitst op de Nederlandse markt en zijn de programma's volledig Nederlands ondertiteld. Bekende series op SCI FI channel zijn Battlestar Galactica, Sliders, Star Trek, Dark Angel en Tremors.

Meer informatie is te vinden op de site van het SCI FI channel.